Soittoura

Teemu aloitti soittoharrastuksen seitsemänvuotiaana ja ensimmäiset keikat hän soitti 12-vuotiaana paikallisten tanssi- ja rockbändien kanssa. Jazz-kärpänen puraisi 90-luvun alkupuolella ja ammattimaisempi keikkailu alkoi 2000-vuoden alusta. Nykyään Teemu on yksi maamme arvostetuimmista jazz-kitaristeista, ja kriitikko Stuart Nicholsonin mukaan Teemu lukeutuu maailman 20 parhaan jazz-kitaristin joukkoon. Teemu on toiminut pitkään freelancer-muusikkona, ja soittanut lukuisissa kokoonpanoissa, viimeisimpinä muun muassa Jukka Tolosen tribuuttiprojekti Kämäräinen, Toppola, Viinikainen Play Tolonen. Lisäksi Teemu Viinikainen Trio, U-Street All Stars, Jukka Perko Jazztet, Kannaste-Viinikainen-Riippa, Mirja Mäkelä Trio, André Sumelius Lift, Sid Hille Film Collective, Jukka Perko Avara, Sid Hille Contemporary Collective, Sid Hille Brotherhood, Head To Head – Eskola meets Pohjola sekä Gunu´s Thang. Hän on myös soittanut useiden maailmanlaajuisesti arvostettujen artistien, kuten Jukkis Uotilan, Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa.


Esikuvat

Ritchie Blackmore, Bill Evans, Wes Montgomery, Stevie Ray Vaughan, Charlie Parker, Pat Metheny, Miles Davis


Tsekkaamisen arvoiset artistit

ks. edellinenn, ja Robben Ford, George Benson, Grant Green, Keith Jarrett ja Miles Davisin kanssa soittaneet!!!


Soittovarusteet

Gibson ES-175, Gibson L-00, Gibson ES-225, Fender Deluxe Reverb, Fender Super Reverb, AER Acousticube III, kielet Thomastik-Infeld George Benson 0.12 & Spectrum 0.12


Harrastukset

kalastus, lentopallo, lenkkeily, putkivahvistimien korjailu, nautiskelu


Linkit

www.teemuviinikainen.com www.maankorvessa.fi


Opinnot

Teemu on opiskellut musiikkia muun muassa Sibelius-Akatemian Jazz-linjalla.

Teemu Viinikainen on yksi suomalaisen jazz-kitaroinnin suuruuksia. Oppitunneillaan siis lähinnä jazzia varsin monipuolisesti.

OPETTAJAN KURSSEJA

Katso kaikki kurssit

Saat rajattoman pääsyn kaikkeen materiaaliimme: kaikki soittimet, kaikki kurssit.

Ei sido mihinkään!

Aivan loistavasti olen päässyt pianossa ja kitarassa alkuun lähes nollatasosta muutamssa viikossa. Samalla on plakkariin kertynyt aika kattavsti musiikin teorian alkeita. Lämmin suositus!! Käytettävyys mobiililaitteella vähän heikko mutta sisältö palvelussa toistaiseksi yliittänyt kaikki odotukset!

- Pia-Mari Winqvist

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify - Grey Circle
en_badge_web_generic.png

Asiakaspalvelu
tuki@rockway.fi

045 7731 1111
Arkisin klo 09:00-15:00

Osoite
Rockway Oy

Ilmalankatu 2A

00240 Helsinki
 

Rockway.fi

Copyright 2020

Rockway3.0Symbol.png