Esikuvat

Mikko innostui jazzmusiikista noin kymmenvuotiaana Oscar Petersonin ansiosta. Muita varhaisia suosikkeja olivat Erroll Garner ja Dave Brubeckin yhtye. Myöhemmin tulivat Herbie Hancock, Bill Evans, McCoy Tyner, Chick Corea, Richard Tee, Keith Jarret, Lars Jansson, Wynton Kelly, Sonny Clark ja Red Garland. "Hammond-urkuihin minut innosti Larry Goldingsin soitto John Scofieldin levyllä Hand Jive. Pian aloin kuunnella myös muita urkureita: esim. Jimmy Smith, Jack McDuff, Richard "Groove" Holmes, Jimmy McGriff, Larry Young, Shirley Scott, Sam Yahel ja Joey DeFrancesco."


Soittoura

Mikko aloitti klassiset piano-opinnot kuusivuotiaana. 90-luvun puolivälissä hän pääsi opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzosastolle, jossa opiskelun aikana innostui soittamaan Hammond-urkuja. Vuosien varrella Mikko on soittanut urkuja tai pianoa muun muassa seuraavissa yhtyeissä: The Bronson, Mikko Helevä Groovin Hammond, Big Brother, Tonight At Noon, Stance Brothers, Manuel Dunkel Quartet, Jussi Lehtonen Quartet, So-So, Jarmo Saari Filmtet, UMO, Riku Niemi Orchestra ja Riku Niemi Cool Mambo. Hänellä on myös ollut ilo esiintyä ja äänittää muun muassa seuraavien muusikoiden kanssa: Jerry Bergonzi, Adam Nussbaum, Philip Catherine, J.D.Walter, Dana Hall, Gerard Presencer, Raivo Tafenau, Jukka Perko ja Sami Saari. Mikko on opettanut useissa rytmimusiikin ammattioppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Nykyisin hän työskentelee lehtorina Taideyliopistossa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä ja viimeistelee taiteellista tohtorintutkintoaan Hammond-uruilla.


Tsekkaamisen arvoiset artistit

Kosketinsoitinten osalta katso edellinen kohta. Muut instrumentit: Ray Brown, Elvin Jones, Stanley Turrentine, Aretha Franklin, Stevie Wonder ja Wes Montgomery.


Soittovarusteet

Muun muassa Hammond C-3 ja A-100, KeyB Duo Mk II, Leslie 145 & 147x2 & 251 & 760, Hammond PR40 tone cabinet, Rhodes Stage Mk II & Suitcase Mk II, Wurlitzer 200A, Clavinet E7 ja Bösendorfer 200. "Näköjään tuota kamaa on vuosien varrella kertynyt... :-)"


Harrastukset

Elektroniikan korjaus ja rakentelu, sienestys, onkiminen, jalkapallo

Mikko Helevä on vahvasti koulutettu muusikko ja opettaja, joka on tunnettu erityisesti jazzin taiturina. Oppitunneilla jazz-tyylejä uruilla.

OPETTAJAN KURSSEJA

Katso kaikki kurssit

Saat rajattoman pääsyn kaikkeen materiaaliimme: kaikki soittimet, kaikki kurssit.

Ei sido mihinkään!

Aivan loistavasti olen päässyt pianossa ja kitarassa alkuun lähes nollatasosta muutamssa viikossa. Samalla on plakkariin kertynyt aika kattavsti musiikin teorian alkeita. Lämmin suositus!! Käytettävyys mobiililaitteella vähän heikko mutta sisältö palvelussa toistaiseksi yliittänyt kaikki odotukset!

- Pia-Mari Winqvist

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify - Grey Circle
en_badge_web_generic.png

Asiakaspalvelu
tuki@rockway.fi

045 7731 1111
Arkisin klo 09:00-15:00

Osoite
Rockway Oy

Ilmalankatu 2A

00240 Helsinki
 

Rockway.fi

Copyright 2020

Rockway3.0Symbol.png