Soittoura

Mika aloitti kitaransoiton noin 12-vuotiaana. Erilaisia bändejä hänellä on ollut aina monenmoisia, ja kaikkea heavy rockin ja intrumentaalimusan väliltä on kokeiltu. Kitaran kanssa todelliset hurmosvuodet hän koki 15-vuotiaana, jolloin kaikki paitsi treenaaminen oli turhaa. Sittemmin hän kiinnostui enemmän säveltämisestä ja myöhemmin mm. animaatiosta. 2000 -luvun alussa kitaransoitto oli unohtua lähes kokonaan, kunnes Mika keksi Mr. Fastfinger - hahmon. Mikan vuonna 2005 luoma Guitar Shred Show -animaationettikitarakoulu avasi uudet mahdollisuudet ja monet portit. Koulun opettaja toimiva Mr. Fastfinger osottautui karismaattiseksi hahmoksi. Menestynyt projekti on poikinut monenlaisia uskomattomia keikkoja, opetushommia ja yhteistyökuvioita ympäri maailmaa. Jossakin vaiheessa Mika tajusi että Fastfingerin hahmo on oikeastaan kanava, jonka kautta hän toteuttaa itseään, julkaisee musiikkiaan ja kehittää kitaransoittoaan. Vuosien varrella hänelle kohokohtia ovat olleet mm. vierailut Mattias Eklundhin ja Christophe Godinin kitaraleireillä sekä monet Hughes&Kettner; ja TC Electronic demot Saksassa ja Japanissa, sekä klinikkakiertue Saksassa yhteistyössä Modern Music School -musiikkikoulun kanssa. Suuri kunnia Mikalle on ollut myös saada tuottaa materiaalia maineikkaalle Jam Track Central -sivustolle. Mr. Fastfingerin debyyttialbumi "The Way of The Exploding Guitar" ilmeistyi vuonna 2009 ja samalla toteutui Mikan ehkä suurin ja pitkäaikaisin haave omasta instrumentaalikitararock -levystä. Levyn julkaisun myötä Mika kasasi bändin Thomas Törnroosin, Lasse Rantasen ja Kalle Katzin kanssa, ja keikoilla Fastfinger esiintyi screenillä bändin taustalla. Toinen Mr. Fastfinger levy "In Motion"(2012) olikin enemmän bändilevy. Kolmannen julkaisun "Stringweaver" -EP:n (2013) musiikki muodostui GuitarBots -peliyhteistyön siivittämänä. Fastfingerin rinnalla Mika tekee toki muitakin keikkoja. Erilaiset tribute-bändit (mm. Mauron Maiden ja Metallica -tribute) ja muut keikat ovat olleet hänelle hienoja mahdollisuuksia päästä soittamaan maan ykkösmuusikoiden kanssa.


Esikuvat

Teinivuosien Mikan suosikkeja olivat mm. Van Halen, Steve Vai, Frank Zappa, Marty Friedman, Jimi Hendrix, Igor Stravinsky, Steve Stevens, George Lynch. "Näistä on jäänyt lähtemättömiä vaikutteita omaan soundiin. Näitä on pakko fanittaa vieläkin." Tuoreemmista löydöistä hänelle tulee mieleen Uli Jon Roth, Mattias Eklundh, Christophe Godin, Thomas Blug, Ben Granfelt, Jordan Rudess, Philip Glass ja tietysti Richie Blackmore!


Tsekkaamisen Arvoiset Artistit

"Tärkeintä on pitää aina korvat auki kaiken musiikin kanssa. Kitaristien kannattaa hakea fiboja ja inspiraatiota erityisesti muiden instrumenttien taitajilta."


Soittovarusteet

Hughes&Kettner; - Triamp ja Switchblade vahvistimet, TC Electronic - G-system, Rotosound -kielet, Guitar Pro - nuotinnosohjelma


Harrastukset

"Kitaransoitto ja musiikki ovat samalla myös hyvä harrastus. Vapaa-aika menee yleensä perheen kanssa."

Mika Tyyskä on vauhtikitaristi ja Mr. Fastfinger -hahmon luoja. Oppitunneilla mm. virtuoosimaista soittotekniikkaa.

OPETTAJAN KURSSEJA

Katso kaikki kurssit

Saat rajattoman pääsyn kaikkeen materiaaliimme: kaikki soittimet, kaikki kurssit.

Ei sido mihinkään!

Aivan loistavasti olen päässyt pianossa ja kitarassa alkuun lähes nollatasosta muutamssa viikossa. Samalla on plakkariin kertynyt aika kattavsti musiikin teorian alkeita. Lämmin suositus!! Käytettävyys mobiililaitteella vähän heikko mutta sisältö palvelussa toistaiseksi yliittänyt kaikki odotukset!

- Pia-Mari Winqvist

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify - Grey Circle
en_badge_web_generic.png

Asiakaspalvelu
tuki@rockway.fi

045 7731 1111
Arkisin klo 09:00-15:00

Osoite
Rockway Oy

Ilmalankatu 2A

00240 Helsinki
 

Rockway.fi

Copyright 2020

Rockway3.0Symbol.png