Soittoura

Lauri aloitti soitto-opinnot sellolla noin 5-vuotiaana ja jatkoi soittoa 15-vuotiaaksi asti. Hän vaihtoi sähköbassoon ja aloitti aktiivisen harjoittelun. Hän opiskeli myös Pop&jazz; Konservatoriossa 10 vuotta, mutten koskaan valmistunut, kun keikat vievät hänet mennessään. Lauri on soittanut lukuisissa kokoonpanoissa, joista tunnetuimpia ehkä Stratovarius, Sinergy, Warmen, Emma Salokoski Ensemble, Ben Granfelt Band, Jonnas Problem, Crazy World, Manna ja Juice Leskinen. Hän on myös tehnyt paljon sessiotöitä ja kiertueita ympäri maailmaa. Lauri on Nokia Young Talent 2001 ja Femmagaala 2006 Vuoden Pelimanni. Hän on julkaissut kolme soololevyä, "Lauri Porra" (2005), "All Children Have Superpowers" (2008) sekä "Flyover" (2015). Lauri on myös säveltänyt sähköbassolle ja sinfoniaorkesterille Entropia-konserton, jonka hän esitti Sibelius Lahden kanssa, sekä musiikkia elokuviin, kuten Rat King, V2 – Jäätynyt enkeli ja Kotirauha. Hän on lisäksi toiminut kapellimestarina muun muassa musikaaleissa Heavy X-mas ja Janis.


Esikuvat

Cliff Burton, Pekka Pohjola, Jaco Pastorius, Tom Jenkinson, Les Claypool, Geddy Lee, Klaus Voorman, Tony Levin, John Entwistle, Flea, jne.


Tsekkaamisen Arvoiset Artististit

Squarepusher, J.S. Bach, Pekka Pohjola, Beatles, The Who, Etelä-Amerikkalainen musa ja kaikki muu mitä on olemassa


Soittovarusteet

Laurin bassokalustoon kuuluu ESP "Porra" 5-string, ESP "Porra" 5-string fretless, ESP "Amaze" 5-string, Fender 77 Jazz Bass, Fender 68 Precision, Juha Lottonen Custom 5-string, Vigier Custom V Passion bass, sekä joitakin muitakin malleja. Vahvistinpuolella hän käyttää Ampeg SVT + 8x10, Warwick Quad VI + 2x4x10 -settejä.


Harrastukset

Musa


Kotisivu

http://www.lauriporra.com/

Vert Lindell.jpg

Lauri Porra on huikean lahjakas ja monipuolinen muusikko. Oppitunteja laajasti musiikin eri alueilta.

OPETTAJAN KURSSEJA