Tausta ja koulutus

Juha aloitti rumpujen ja klassisten lyömäsoitinten soiton 13-vuotiaana Pohjois-Kymen Musiikkiopistossa sen jälkeen kun klarinettiin puhaltaminen ei enää kiinnostanut. Rummut ja lyömäsoittimet olivat hänelle heti ”se juttu”. Juhalla on takanaan vuoden verran klassisia opintoja Oriveden opistossa (Tampereen konservatorio). Pop Jazz Konservatorion opettajalinjalle hän pääsi vuonna 1991 ja nykyinen koulutus on Metropolia AMK:ssa Musiikkipedagogi YAMK.


Soittoura

Juha on toiminut freelancer-rumpalina ja lyömäsoittajana monissa tanssi-, rock-, ja lattaribändeissä, teattereissa (mm. Helsingin kaupunginteatteri, Svenska teatern) sekä monien kotimaisten artistien kiertueilla, esim. Jari Sillanpää, Arja Koriseva, Eino Grön, Tapani Kansa, Kaija Koo ja Sinitaivaskiertueet. Hän on tehnyt jonkin verran myös TV- ja studiotöitä. Juhan omat bändit tällä hetkellä: Keystone Cops, Brazilian Aeroplane, UMA UMA, The Royal Quintet ja Skidien rockbändi Takuumiehet


Opetustyö

Juha on päätoiminen tuntiopettaja Pop Jazz Konservatoriossa. Lisäksi hän on opettanut kesäleireillä ja pitänyt jonkin verran myös rumpuklinikoita.


Kynähommia

Hän on ollut myös DAF ry:n jäsenlehden Viidakkorummun päätoimittaja vuodesta 1998 alkaen. Juha on kirjoittanut oppikirjan BRAZIL: Samba ja Bossa Nova Rumpusetille (2011 Riffi).


Esikuvia

"Niitä on niiiiin paljon." Kotimaisiksi esikuviksi hän kuitenkin mainitsee: Kuoppis, Anssi Nykänen, Mikko Kaakkuriniemi, Mongo Aaltonen, Mamba Assefa, Jartsa Karvonen, Pete Korpela, Teppo Mäkynen, Jussi Lehtonen ja monia muita. Ulkomaiset: Steve Gadd, Jeff Porcaro, Jim Keltner, John Bonham, Neil Peart, Ringo Starr, Keith Carlock, Richie Hayward, Vinnie Colaiuta, Cuca Teixeira, Paulo Braga, Wilson Das Neves, Luis Conte, Giovanni Hidalgo, Marcus Suzano - "and the list goes on..…."


Soittovehkeitä

Juhan kattaukseen kuuluvat Kumu–rummut, kasa erimerkkisiä virveleitä, Bosphorus-symbaalit ja Balbex-kapulat. Perkussiot etupäässä LP: congat, bongot, timbalesit ja autokuormallinen pikkusälää. Lisäksi Musser Marimba.


Harrastukset

Laitesukellus sekä liikunta ja urheilu eri muodoissa

Vert Lindell.jpg

Juha Tanninen on rummutuksen ja soitonopetuksen monipuolinen ammattilainen. Oppitunneilla monipuolista asiaa mm. tanssimusiikista.

OPETTAJAN KURSSEJA