Soittoura

5-vuotiaana Joonas onnistui ensimmäisen kerran kurkottamaan kitaran otelautaan ja kieliin yhtäaikaa. Siitä sitten homma lähti käyntiin. Isän blues-tuntien jälkeen hän siirtyi tunneille opistoon ja vähitellen hänellä olikin rinnan flamencokitara, klassinen kitara ja sähkökitara. Friday Night in San Fransisco-levy muutti Joonasta totaalisesti kouluiän kynnyksellä, jolloin suuntana flamencokitara oli selvä. 90-luvulla hän kävi myös läpi oman heavy-kautensa ja se saattaa vielä kuulua osittain hänen soitossaan ja olemuksessaan. Joonas kuuntelee edelleen lähes päivittäin myös raskaampaa rockia. Keikkailu lähti käyntiin 11-12 vuotiaana erilaisissa tilaisuuksissa ja oman ensimmäisen bändin muodostuttua 90-luvun alkupuolella hän oli intoa täynnä. Ammatiksi keikkailu lopulta muuttui 2000-luvun alussa ja samalla tiellä hän on edelleen. "Nautin suunnattomasti kaikenlaisesta musiikista ja erityisesti live-musiikista. Ei ole olemassa parempaa kuin olla katsomassa onnistunutta keikkaa, oli sitten kyseessä flamenco, jazz, rock, folk, klassinen tai mikä lie. Päräyttävää on ollut kuunnella Mozartin requiemia konserttisalissa tai sitten Slayer jäähallissa."


Aktiiviset bändit

Joonas Widenius Soolo, Joonas Widenius Trio & Grupo, muut keikka- ja säestyshommat.


Esikuvat

Stevie Ray Vaughan, Paco de Lucia ja lukuisat muut.


Tsekkaamisen arvoiset artistit

Paco de Lucia, Gerardo Nuñez, Tomatito, John McLaughlin, John Scofield, Pat Metheny, Stevie Ray Vaughan ja käsittämätön määrä muita.


Soittovarusteet

- Flamencokitara negra Hermanos Sanchis López - Flamencokitara blanca Raimundo (käytän harvemmin, mm. studiohommissa) - Mikkinä DPA 4099 tai Neumann KM 184 - Tukena keikoilla Lexicon PCM91 - Kielet Luthier Concert Silver set 30 medium/hard tension - Reisituki + jalkatuki


Harrastukset

Kauhuleffat, kauhukirjat, taiteilijoiden elämäkertakirjat, pingis ja sulkapallo silloin tällöin, pyöräily, hyvät ruoat (Pasta!), oluet (suosikki bitter Füller ESB) sekä viinit (varsinkin Etelä-Afrikka, täyteläiset).


Linkit

www.joonaswidenius.org www.facebook.com/joonaswidenius

Joonas Widenius on yksi kansainvälisestikin tunnetuimpia suomalaisia flamenco-kitarsisteja. Oppitunneilla flamencoa aivan alkeista lähtien.

OPETTAJAN KURSSEJA

Katso kaikki kurssit

Saat rajattoman pääsyn kaikkeen materiaaliimme: kaikki soittimet, kaikki kurssit.

Ei sido mihinkään!

Aivan loistavasti olen päässyt pianossa ja kitarassa alkuun lähes nollatasosta muutamssa viikossa. Samalla on plakkariin kertynyt aika kattavsti musiikin teorian alkeita. Lämmin suositus!! Käytettävyys mobiililaitteella vähän heikko mutta sisältö palvelussa toistaiseksi yliittänyt kaikki odotukset!

- Pia-Mari Winqvist

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify - Grey Circle
en_badge_web_generic.png

Asiakaspalvelu
tuki@rockway.fi

045 7731 1111
Arkisin klo 09:00-15:00

Osoite
Rockway Oy

Ilmalankatu 2A

00240 Helsinki
 

Rockway.fi

Copyright 2020

Rockway3.0Symbol.png