Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.

Mari Multanen

rockway Laulu opettaja https://www.rockway.fi/images/teachers/teacher_114.jpg

Muusikkous

Bändit, joissa Mari ääntelee ovat: Reversion (progemetallia), SoulDump (progerokkia), bilebändi GingerRocks, Jättebra (Ultra Bra covereita) sekä projektiluonteisesti Samuli Federley Band.

Freelance-laulajana Mari on tehnyt yhteistyötä muun muassa Amorphiksen kanssa.

Omia aikaisempia kokoonpanoja hänellä ovat olleet heavybändi Burnclear (kiipparit, laulu), oma projekti Firemind (säv. san. ja laulu), punk-pop-bändi P***Stars (rummut, laulu) ja bilebändi Supercover (laulu, huilu).

Opetus

Vuodesta 2004 lähtien Mari on opettanut laulua ja äänenkäyttöä lukuisissa eri oppilaitoksissa. Sitä ennen työkokemusta on kertynyt mm. pianonsoiton & vapaan säestyksen opetuksesta sekä peruskoulun ja lukion musiikinopettajana.

Nykyiset työpaikat

Maria työllistävät oma yrityksensä Marimusic (freelancer), Pop & Jazz Konservatorio (päätoiminen laulunopettaja), Sibelius-Akatemia (sivutoiminen tuntiopettaja), sekä Rockway.

Koulutus

Authorized Complete Vocal Technique Teacher 2012 Copenhagen, Musiikkipedagogi (pop/jazz-laulu) PKAMK 2009, KM (musiikkikasvatus, musiikinopettaja) Oulun yliopisto 2002

Vaikuttavaa äänenkäyttöä ja ilmaisua

Skin (Skunk Anansie), Lzzy Hale (Halestorm), Alissa White-Gluz (The Agonist, Arch Enemy), Mary Zimmer (Luna Mortis), Otep Shamaya (Otep), Maria Brink (In This Moment), Tina Turner, Janis Joplin, Whitney Houston, P!nk, Tori Amos, Freddie Mercury, Devin Townsend, Mike Patton, Dio, Chris Cornell, Mikko Herranen, Antti Hyyrynen, Marco Hietala, Ilkka Laitala (Nicole), Anders Fridén (In Flames), Serj Tankian, Philip Anselmo ym.

Lauluvarusteet

Sennheiser e935, TC Helicon Voice Live 2

Sivusoittimet

piano/kiipparit, poikkihuilu, rummut, joskus harvoin basso ja vasta ihan pakon edessä kitara... ;)

Harrastukset

"Jos aikaa jää pienen poikani kanssa leikkimiseltä niin fyysisen kunnon ylläpito, ulkoilu, kissojen silittely, kahvinjuonti, yhteydenpito ystäviin ja kaikenlainen visuaalinen taiteilu (valokuvaus, piirtäminen)"

Linkkejä

http://www.marimusic.fi/
www.completevocaltechnique.fi/
http://completevocalinstitute.com/

Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille
Vaikeus:
Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille
Mitä erilaisia lämmittelyjä, venytyksiä, hengitysharjoituksia tai ääniharjoituksia voi tehdä äänenavaukseksi, ja mikä ylipäänsä on äänenavaus? Miten nais- ja miesääni eroavat toisistaan, missä on oikea laulukorkeus? Miten laulutekniikkaa voi harjoitella? Miten laajennetaan äänialaa ja saadaan lisää sävyjä ääneen? Tämä kurssi sopii aloittelevillekin laulajille, ja se täydentää muita Rockwayn laulukursseja. Tunnit on tehty tarkoituksella mahdollisimman käytännönläheisiksi - ajatuksena on päästä suoraan asiaan, eli harjoittelemaan eri soundeja. Näillä oppitunneilla ei siis juurikaan puhuta esim. äänielimistön anatomiasta, vaan edetään pitkälti kuulonvaraisesti erilaisia harjoituksia tekemällä. Lauluesimerkkejä on sekä mies- että naisäänille erikseen. Tällä kurssilla saa myös käsityksen siitä, miten laulutekniikkaa voi harjoitella systemaattisesti. Erityisesti kurssi sopii niille laulajille, jotka haluavat itselleen selkeän treeniohjelman ja ääniharjoituksia, samaan tapaan kuin soittajat harjoittelevat vaikkapa skaaloja. Lisäys 28.2.2018: Complete Vocal Technique kehittyy koko ajan uuden tutkimustiedon myötä. Kun saamme lisää tietoa ihmisäänen toiminnasta, asiat tarkentuvat ja termistökin saattaa hieman muuttua. Tästä johtuen muutama vuosi sitten kuvatuilla oppitunneilla saattaa olla jo hieman vanhentunutta tietoa, aivan kuten CVT-kirjojen vanhemmissa painoksissakin.  Voit halutessasi koska vain tarkistaa uusimman ja päivitetyn tiedon valtuutetulta CVT-opettajalta tai älypuhelimeen ladattavasta CVT-aplikaatiosta. Suomen valtuutetut CVT-opettajat on listattu osoitteessa http://www.completevocaltechnique.fi/CVT-opettajat/index.html, ja aplikaation löydät completevocal.institute -nettisivulta.
Tekniikkaharjoituksia laulajille Tekniikkaharjoituksia laulajille
Vaikeus:
Tekniikkaharjoituksia laulajille
Miksi suomenkieliset tekstit ovat joskus vaikeampia laulaa kuin englanninkieliset? Miten CVT:n äänimoodeja sovelletaan suomeen? Miksi joskus on hankalaa pysyä oikeassa sävelessä, mitä tarkoittaa vireessä laulaminen ja miten osumistarkkuutta oikeisiin säveliin voi parantaa? Mitä voi tehdä silloin, kun jännittää niin, ettei laulamisesta meinaa tulla mitään? Mitä kaikkia asioita tulisi huomioida, jos haluaa laulaa ja soittaa pianoa tai kitaraa yhtä aikaa? Tekniikkaharjoituksia laulajille -kurssilla saat vastauksia edellisiin kysymyksiin sekä lisää käytännönläheisiä laulutekniikan harjoituksia. Kurssilla jatketaan siitä mihin Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille -kurssissa jäätiin. Opettajina toimivat Mari Multanen sekä Jussu Pöyhönen. Tekniikkaharjoituksia laulajille -kurssilla ei ole erikseen harjoituksia naisille ja miehille, vaan harjoitukset sopivat kaikille laulusta kiinnostuneille, niin aloitteleville laulajille kuin pidemmällä olevillekin. Lisäys 28.2.2018: Complete Vocal Technique kehittyy koko ajan uuden tutkimustiedon myötä. Kun saamme lisää tietoa ihmisäänen toiminnasta, asiat tarkentuvat ja termistökin saattaa hieman muuttua. Tästä johtuen muutama vuosi sitten kuvatuilla oppitunneilla saattaa olla jo hieman vanhentunutta tietoa, aivan kuten CVT-kirjojen vanhemmissa painoksissakin.  Voit halutessasi koska vain tarkistaa uusimman ja päivitetyn tiedon valtuutetulta CVT-opettajalta tai älypuhelimeen ladattavasta CVT-aplikaatiosta. Suomen valtuutetut CVT-opettajat on listattu osoitteessa http://www.completevocaltechnique.fi/CVT-opettajat/index.html, ja aplikaation löydät completevocal.institute -nettisivulta.
Äänenkäyttö rock-musiikissa Äänenkäyttö rock-musiikissa
Vaikeus:
Äänenkäyttö rock-musiikissa
Miten lauletaan kovaa ja korkealta? Miten saadaan ääneen säröä ja rouheutta? Miten rockin tai heavyn laulamisen saa kuulostamaan ja näyttämään uskottavalta? Jos mietit näitä asioita, tämä kurssi on sinua varten. Mari Multasen opastuksella käydään käytännönläheisesti läpi mitä musiikillisia, äänenkäytöllisiä ja ilmaisuun liittyviä asioita rock-laulamiseen kuuluu. Opit harjoittelemaan tehokkaasti rock-biisin. Samalla pääset kertaamaan äänellä tehtäviä tehosteita, esimerkiksi säröä. Rock-laulamisessa energia, asenne, ilmaisun ääripäät ja vahva fiilis ovat tärkeitä. Näitä asioita treenataan myös esiintymisen ja tulkinnan kautta. Mari Multanen on laulun ja äänenkäytön opettaja, valtuutettu CVT-opettaja ja muusikko. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus opettamisesta, keikkailusta ja musiikin tekemisestä. Lisäys 28.2.2018: Complete Vocal Technique kehittyy koko ajan uuden tutkimustiedon myötä. Kun saamme lisää tietoa ihmisäänen toiminnasta, asiat tarkentuvat ja termistökin saattaa hieman muuttua. Tästä johtuen muutama vuosi sitten kuvatuilla oppitunneilla saattaa olla jo hieman vanhentunutta tietoa, aivan kuten CVT-kirjojen vanhemmissa painoksissakin.  Voit halutessasi koska vain tarkistaa uusimman ja päivitetyn tiedon valtuutetulta CVT-opettajalta tai älypuhelimeen ladattavasta CVT-aplikaatiosta. Suomen valtuutetut CVT-opettajat on listattu osoitteessa http://www.completevocaltechnique.fi/CVT-opettajat/index.html, ja aplikaation löydät completevocal.institute -nettisivulta.