Ukuleleoppiaine avattiin juhlatunnelmissa Yan Yalegon konsertissa

Julkaistu: 29.11.2013

Ukulele-oppiaineen opettajat ja Yalogo

Kuvassa: Juha Väänänen, Outi Koivuniemi ja Ranskasta asti lennätetty kansainvälinen ukuleletaituri Yan Yalego (kuva: Jouni Kaipainen)

Harvoin tulee nähtyä keikkayleisöä, joka ei millään malta olla soittamatta omia soittimiaan jopa esitysten aikana. Tällaista yhteissoittoa pääsi kuitenkin todistamaan torstai-iltana Helsingissä Bar Mendocinossa, jossa vietettiin Suomen ukuleleharrastajien pikkujoulua konsertin merkeissä.

Tilaisuuden järjesti Finnish Ukulele Network ry eli FUN. Yhdistyksen tavoitteena on edistää ukulelekulttuuria ja etenkin tukea ukulelen asemaa koulusoittimena.

Mukana pikkujouluissa olivat myös Rockwayn ukuleleopettajat Outi Koivuniemi ja Juha Väänänen. Rockway oli mukana sponsoroimassa illan pääesintyjää, ranskalaista ukuleletaituria Yan Yalegoa. Toista kertaa Suomessa vieraillut Yalego soitti ukulelebanjoa, kazoopilliä ja lauloi blues-henkistä ohjelmistoa. Yalegon lisäksi tapahtumassa esiintyi viisihenkinen orkesteri Into. Loppuillasta lavalla nähtiin esiintyjiä "open stage"-idealla, ja kuultiin niin vatibasson soittoa kuin itse tehtyjä kappaleitakin. Lue lisää tapahtumasta Outin blogista musiikinopetus.blogspot.fi.

Painamalla tästä pääset suoraan Juha Väänäsen ukulele-pikakurssiin.

Painamalla tästä pääset suoraan Outi Koivuniemen ukulele-alkeiskurssiin.