Tulossa "Mindfulnessin perusteet" -kurssi

Julkaistu: 08.12.2016

Mindfulness-harjoituksilla pyritään parempaan elämänlaatuun, onnellisuuteen, mielenrauhaan ja läsnäoloon. Täysi läsnäolo auttaa parempaan suoritukseen myös esimerkiksi soittaessa, esiintyessä tai musiikkia tehdessä.

22.12.2016 julkaistava "Mindfulnessin perusteet" -kurssi on toteutettu yhteistyössä Yogaian kanssa. Kurssin opettajana toimii Katja Ojala.


Mindfulness tarkoittaa ”hyväksyvää tietoista läsnäoloa”, mutta mitä ihmettä tämä tarkoittaa käytännössä? 

Mindfulnessissa pysähdytään aistimaan sitä hetkeä, jossa ollaan, ja erilaisten harjoitusten myötä opetellaan kokemaan todellisuus sellaisena kuin se on. Mindfulness ei ole uskonnollista, vaikka useista harjoituksista käytetään nimitystä meditaatio, ja meditaation juuret ovat buddhalaisissa harjoituksissa.

Ihminen kokee useimmiten olevansa tehokkain tehdessään paljon. Jatkuva touhuaminen ja stressi voi kuitenkin johtaa esim. unettomuuteen, ja pahimmillaan jopa sairastumiseen, jos keho ei ehdi levätä ja palautua. Tutkimukset osoittavat, että mindfulnessista on apua stressin hallintaan ja kehon parempaan toimintaan.

Mindfulness-harjoitukset auttavat lisäämään elämään laatua, onnellisuutta, mielenrauhaa ja läsnäoloa. Täysi läsnäolo puolestaan auttaa parempaan suoritukseen, esimerkiksi soittaessa, esiintyessä tai musiikkia tehdessä.

Mindfulnessin kautta oppii yleensä myös tulemaan vielä paremmin toimeen ihmisten kanssa, kun oppii kuinka oma mieli toimii ja oppii ottamaan etäisyyttä tilanteisiin.

Kurssi pitää sisällään mm.

  • kehon tuntemusten tarkkailua
  • erilaisia meditaatioita
  • mindfulness-joogaa sekä
  • ystävällisen asenteen harjoituksia.


Katso ennakko