Soita blues-kitaraa kuin Peter Green, Jarmo Hynnisen opastuksella

Julkaistu: 13.02.2014

 Peter Green -kurssi julkaistu Rockwyalla - Blues-musiikkia

Kuva: In the style of Peter Green

Peter Green on yksi kautta aikojen arvostetuimmista blues-kitaristeista. Greenin soundin perustana on yksinkertaiset ainekset: Les Paul ja putkivahvistin. Muuta ei juuri tarvita, sillä tämän herran soundi todellakin lähtee sormista. Peter Greenin sielukas vibrato, maukkaat venytykset ja mestarillinen fraseeraus ovat innostaneet lukuisia kuulijoita ja kitaristeja ympäri maailmaa. Tällä kurssilla tutustutaan Greenin ns. kulta-aikaan, mikä ajoittuu 60-luvun loppupuolelle.

Kurssissa opit:

- tuntemaan Peter Greenin historiaa
- Peter Greenin soittotyylin: venytykset, vibrato ja fraseeraus
- Fleetwood Macin kappaleen If You Be My Baby
- Fleetwood Macin kappaleen Stop Messin Around
- Fleetwood Macin kappaleen Need Your Love So Bad
- Fleetwood Macin kappaleen I Loved Another Woman

Jarmo Hynninen on analysoinut Peter Greenin soittotyyliä huolellisesti, ja tällä kurssilla hän johdattaa sinut Peter Greenin maailmaan asiaankuuluvalla tarkkuudella.

Lisää tästä kurssilla In the style of Peter Green.

 

Kurssin vetäjä Jarmo Hynninen on Suomen Mr. Blues

Jarmo Hynninen opettaa bluesia Rockwaylla

Jarmo Hynnisen muusikkoura alkoi 1989. Bändejä ovat mm. Freukkarit, Kirka, Frank Robson, Tapani Kansa, Pepe Ahlqvist, Henry O Band, Juha Björninen Band. Hän myös ahkeroinut teatteri-, freelance- ja TV-keikoilla mm. Komediateatteri Arenassa, Olli Ahvenlahden bändissä, Jari Sillanpään bändissä ja Pepe Willbergin bändeissä. Myös oma soololevy julkaistiin vuonna 2001. Jarmo on myös kouluttautunut mies, sai musiikin maisterin paperi Sibelius Akatemiasta vuonna 2006.

Tällä hetkellä Jarmo opettaa lehtorin toimessa Helsingin AMK Metropolia Pop/jazz-muusikkolinjalla. Hän on myös opettanut Pop/Jazz-Konservatoriossa vuosina 1994-2001 ja toiminut lehtorina Helsingin AMK Stadiassa Pop/jazz-mus. KO 2001-2008. Opetuksen ohella hän on myös tehnyt oppikirjoja, sisältäen mukana tulevat CD:t, Country Guitar Workshop (1999) ja Rhythm & Blues Workshop - improvisointi-ideoita kitaristille (2006). Verkossa miehestä löytyy lisätietoja muun muassa kotisivuiltasivuilta Jarmo Hynninen ja hänen MySpace-sivulta.

Kun Jarmolta kyseltiin tsekkaamisen arvoisia artisteja, lista ei ollut ihan lyhyt, mutta varsin asiallinen: "Robben Ford, Larry Carlton, Eric Clapton, SRV, Brent Mason, Albert Lee, Danny Gatton, Chet Atkins, Jerry Reed, George Benson, Pat Martino, Wes Montgomery, Django Reinhardt, Guthrie Govan, Derek Trucks, Matt Schofield, Jerry Douglas, Jukka Tolonen, Albert Järvinen, Heikki Silvennoinen, Juha Björninen Peter Lerche, Elvis Presley, Meters - vain muutamia mainitakseni..."

Jarmo tunnustaa olevansa soittokamarohmu (GAS addict): 6 vahvistinta, 27 kitaraa (lähes kaikki peruskitaramalleja), paljon pedaaleja ja tietokoneplugarisälää yms. Näistä tärkeimmät ovat Fender Telecaster Custom Shop LTD 1967 Closet Classic, Gibson Les Paul Gold Top VOS 57 Custom Shop, Fender Stratocaster Custom Shop 56 relic, Gibson ES-335 72, Gibson ES-175 91, Larrivee akustinen. Bogner Shiva EL34 combo, Zendrive -overdrive-pedaali, Keeley compressor, TC Nova reverb Eventide Modfactor, TC Nova delay.

Sivusoittimiakin riittää, tässä mainittuna niistä pari: Gold Tone Paul Beard dobro ( GBDGBD), Nousiainen Laps Steel (EBEG#BE), Recording King 5-string banjo, Carter Starter pedal steel (E9), Kentucky mandoliini

Lisää aiheesta In the style of Peter Green -kurssilla tai Jarmo Hynnisen opettajaprofiilissa.