Pitäiskö vaihtaa kielet? Tai miksipä ei tehdä ihan kunnon huolto kitaralle?

Julkaistu: 13.02.2014

Kitaran huolto -kurssi

Soitinrakentaja Mika Sormusen opastuksella opit kaiken tarpeellisen kitaralle kotona tehtävistä huolloista ja säädöistä. Ota kitara ja vaikka uusi kielisetti lähettyville niin saat Mikan avustuksella kitarasi soinnin ja soittotuntuman mahdollisimman hyvin kohdilleen. Kurssissa aiheena muun muassa:

- Kitaran puhdistus- Kaularaudan säätö
- Mikrofonien korkeuden säätö
- Kielten vaihto erilaisiin talloihin: kiinteä, Bigsby, Floyd Rose
- Kielten vaihto akustisiin kitaroihin
- Teräskielisestä akustisesta huolehtiminen

Jokaisen kitaristin on syytä ottaa haltuun tietyt perusasiat koskien kitaran huoltoa. Hyvin pienellä vaivalla saa soittimensa säilymään hyväkuntoisena ja soittokelpoisena. Tällä kurssilla käydään läpi sekä akustisen että sähkökitaran säätöihin, kielten vaihtoon ja puhdistukseen liittyvät asiat. Lisää aiheesta kurssilla Kitaran huolto.

 

Mika Sormunen opettaa huoltoa Rockwaylla

Mika Sormen opettaa huoltoa Rockwaylla

Mika aloitti kitaran ja rumpujen soiton kuudennella luokalla. Joskus 14-15 vuotiaana hän näki tv:ssä Pauligin Juhlamokka -mainoksen, jossa soitinrakentaja Jorma Kirsikka-aho sanoo: "toi on mun tekemä basso!". Kyseistä bassoa soitti Pekka Pohjola. Silloin Mika tiesi, että hänestä tulee soitinrakentaja.

Keväällä 2008 Mika valmistui Ikaalisten käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta kielisoitinrakentajaksi Mestari Anssi Nuutisen johdolla. Maaliskuussa 2009 Mika perusti Eleanor Guitars Oy:n Joensuuhun.

Mikasta vielä sen verran että mottona on toiminut:  En mie niitä soittimia itelle tee, vaan niille, jotka niitä osaa soittaa! Tsekkaamisen arvoiset artistit ovat mm. Relentless, Hurriganes, Stalingrad Cowgirls, The Donnas, Sahara Hotnights.

Tämän tyyliset soittimet on herra jo ehtinyt tehdä: Tele, Rautalanka-Strato, 335, SG, Martin 000, Brian Setzer Hot Rod, P-bass, ZZ Top Dusty Hill –basso ja 10-kielinen kantele & Jouhikko. On myös valmistunut mm. yksi 4-wattinen putkivahvistin.

Lisää aiheesta kurssilla Kitaran huolto.