Pauli Halme -klinikan aiheena oli Fingerstyle

Julkaistu: 01.02.2014

Kuva: Pauli Halme

Pauli Halme piti tänään hienon LIVE-KLINIKAN Vantaanportin F-musiikissa. Klinikan aiheena oli Fingerstyle-tyyli ja siihen liittyvät erinäiset soittotekniset haasteet ja toisaalta erittäin monet huippuriemukkaat mahdollisuudet. Kiitos kaikille klinikkaan osallistuneille sekä netissä että paikan päällä.

Kitaran rinnalle on noussut vahvasti ukulele-boomi, mutta lieneekö tässä sen oheen seuraava koko kansan harrastus? Fingerstyle-tyyli avaa mahdollisuudet aivan uusiin juttuihin kitaransoitossa, mistä hyvänä esimerkkinä toimii vaikkapa legendaarinen Tommy Emmanuel, joka on valittu useampaan kertaan maailman parhaaksi kitaristiksi kansainvälisen kitaralehden Guitar Playerin lukijaäänestyksissä!

Tämän klinikan jälkeen meidän kaikkien on helpompi startata uuteen soittotyyliin. Pauli Halmeen klinikan alussa esittämä Freight Train -kappale kuullosti aluksi melkoisen vaikealta. Kun sama kappale soitettiin klinikan loppuun, oli hienoa nähdä yleisön reaktioista, että klinikan avulla kuuntelijat olivat saaneet hyvän käsityksen mistä aineksista biisi koostui soittoteknisesti ja ettei se enää ollutkaan yhtälailla mahdottoman hankalan oloinen. Tosin...kaikki vaatii treenaamista ja kärsivällisyyttä, mutta tämän klinikan ja muiden Rockwaylla olevien Pauli Halmeen oppituntien kautta meillä kaikilla on erinomainen mahdollisuus aloittaa fingerstyle-kitarointi ammattilaisen opastuksella! 

 

Kuva: Pauli Halme Rockwayn tuotantotiimin ympäröimänä (Tomppa, Nicce ja Tobias). Kuvan otti Asko Jalosuo.

Käykääs tsekkaamassa Paulin verkkosivut (www.paulihalme.com). Sieltä löydätte tietoa mm. tulevista keikoista ja mistä saa tilattua itselleen Paulin uunituoreen Sounds Like Bad Fiction -levyn. Kiitokset Paulille hienosti vedetystä klinikasta! Suosittelemme lämpimästi kaikille katsottavaksi LIVE-KLINIKKA-arkistosta.