Laulua kuulonvaraisesti

Julkaistu: 26.11.2015

 

Saimme tänään julkaistua viimeiset oppitunnit uuteen Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille -laulukurssiin. 

Mitä erilaisia lämmittelyjä, venytyksiä, hengitysharjoituksia tai ääniharjoituksia voi tehdä äänenavaukseksi, ja mikä ylipäänsä on äänenavaus? Miten nais- ja miesääni eroavat toisistaan, missä on oikea laulukorkeus? Miten laulutekniikkaa voi harjoitella? Miten laajennetaan äänialaa ja saadaan lisää sävyjä ääneen?

Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille -kurssi sopii aloittelevillekin laulajille, ja se täydentää muita Rockwayn laulukursseja. Tunnit on tehty tarkoituksella mahdollisimman käytännönläheisiksi - ajatuksena on päästä suoraan asiaan eli harjoittelemaan eri soundeja. Näillä oppitunneilla ei siis juurikaan puhuta esim. äänielimistön anatomiasta, vaan edetään pitkälti kuulonvaraisesti erilaisia harjoituksia tekemällä. Lauluesimerkkejä on sekä mies- että naisäänille erikseen. 

Tällä kurssilla saa myös käsityksen siitä, miten laulutekniikkaa voi harjoitella systemaattisesti. Erityisesti kurssi sopii niille laulajille, jotka haluavat itselleen selkeän treeniohjelman ja ääniharjoituksia, samaan tapaan kuin soittajat harjoittelevat vaikkapa skaaloja.

Opettajina toimivat Mari Multanen ja Jussu Pöyhönen.

Linkit opettajien profiileihin: Mari ja Jussu

 

SIIRRY KURSSIIN TÄSTÄ