Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.

Uusimmat LauluKurssit

Alkeiskurssit

Laulamisen aloittaminen Laulamisen aloittaminen
Vaikeus:
Laulamisen aloittaminen
Haluat aloittaa laulun treenaamisen, mutta et tiedä mitkä ovat ensimmäiset askeleet? Mikäli olet perusteellinen tyyppi, kuten moni meistä suomalaisista on, haluat vähän taustatietoa ja sen jälkeen selkeät ohjeet mitä tehdä. Tämä kurssi antaa eväitä laulamisen aloittamiseen. Heti ensimmäiseksi tärkeä asia: laulamisen kuuluu aina tuntua hyvältä. Jos sattuu, tai tuntuu oudolta tai epämukavalta, on lopetettava ja tarkistettava tekniikkaa. Kaikki voivat kuitenkin oppia laulamaan haluamallaan tavalla ja käyttämään ääntään terveellä tavalla. Rockwaylla laulu-oppiaineen ensimmäiset oppituntikokonaisuudet noudattavat CVT:n, eli Complete Vocal Technique:n näkemystä laulamisesta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi tässä vaiheessa tietää mitä on CVT. Kurssi keskittyy perusasioihin, jotka ovat aina samat - lauloit sitten mitä musiikkityyliä tahansa ja millä tekniikalla tahansa. Kurssi pureutuu ensin laulamisen fysiologiaan, eli mitä esim. äänihuulissa oikeasti tapahtuu kun laulat. Seuraavaksi vuorossa on hengittäminen ja oikeastaan ilma, sillä ilman ilmanpainetta ei synny mitään ääniä missään. Lopuksi keskitytään tukeen: selvitetään millä lailla tukea voi tuntea ja harjoitellaan hieman, sekä melodian kanssa että ilman. Lisäys 28.2.2018: Complete Vocal Technique kehittyy koko ajan uuden tutkimustiedon myötä. Kun saamme lisää tietoa ihmisäänen toiminnasta, asiat tarkentuvat ja termistökin saattaa hieman muuttua. Tästä johtuen muutama vuosi sitten kuvatuilla oppitunneilla saattaa olla jo hieman vanhentunutta tietoa, aivan kuten CVT-kirjojen vanhemmissa painoksissakin.  Voit halutessasi koska vain tarkistaa uusimman ja päivitetyn tiedon valtuutetulta CVT-opettajalta tai älypuhelimeen ladattavasta CVT-aplikaatiosta. Suomen valtuutetut CVT-opettajat on listattu osoitteessa http://www.completevocaltechnique.fi/CVT-opettajat/index.html, ja aplikaation löydät completevocal.institute -nettisivulta.
Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille
Vaikeus:
Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille
Mitä erilaisia lämmittelyjä, venytyksiä, hengitysharjoituksia tai ääniharjoituksia voi tehdä äänenavaukseksi, ja mikä ylipäänsä on äänenavaus? Miten nais- ja miesääni eroavat toisistaan, missä on oikea laulukorkeus? Miten laulutekniikkaa voi harjoitella? Miten laajennetaan äänialaa ja saadaan lisää sävyjä ääneen? Tämä kurssi sopii aloittelevillekin laulajille, ja se täydentää muita Rockwayn laulukursseja. Tunnit on tehty tarkoituksella mahdollisimman käytännönläheisiksi - ajatuksena on päästä suoraan asiaan, eli harjoittelemaan eri soundeja. Näillä oppitunneilla ei siis juurikaan puhuta esim. äänielimistön anatomiasta, vaan edetään pitkälti kuulonvaraisesti erilaisia harjoituksia tekemällä. Lauluesimerkkejä on sekä mies- että naisäänille erikseen. Tällä kurssilla saa myös käsityksen siitä, miten laulutekniikkaa voi harjoitella systemaattisesti. Erityisesti kurssi sopii niille laulajille, jotka haluavat itselleen selkeän treeniohjelman ja ääniharjoituksia, samaan tapaan kuin soittajat harjoittelevat vaikkapa skaaloja. Lisäys 28.2.2018: Complete Vocal Technique kehittyy koko ajan uuden tutkimustiedon myötä. Kun saamme lisää tietoa ihmisäänen toiminnasta, asiat tarkentuvat ja termistökin saattaa hieman muuttua. Tästä johtuen muutama vuosi sitten kuvatuilla oppitunneilla saattaa olla jo hieman vanhentunutta tietoa, aivan kuten CVT-kirjojen vanhemmissa painoksissakin.  Voit halutessasi koska vain tarkistaa uusimman ja päivitetyn tiedon valtuutetulta CVT-opettajalta tai älypuhelimeen ladattavasta CVT-aplikaatiosta. Suomen valtuutetut CVT-opettajat on listattu osoitteessa http://www.completevocaltechnique.fi/CVT-opettajat/index.html, ja aplikaation löydät completevocal.institute -nettisivulta.
Tekniikkaharjoituksia laulajille Tekniikkaharjoituksia laulajille
Vaikeus:
Tekniikkaharjoituksia laulajille
Miksi suomenkieliset tekstit ovat joskus vaikeampia laulaa kuin englanninkieliset? Miten CVT:n äänimoodeja sovelletaan suomeen? Miksi joskus on hankalaa pysyä oikeassa sävelessä, mitä tarkoittaa vireessä laulaminen ja miten osumistarkkuutta oikeisiin säveliin voi parantaa? Mitä voi tehdä silloin, kun jännittää niin, ettei laulamisesta meinaa tulla mitään? Mitä kaikkia asioita tulisi huomioida, jos haluaa laulaa ja soittaa pianoa tai kitaraa yhtä aikaa? Tekniikkaharjoituksia laulajille -kurssilla saat vastauksia edellisiin kysymyksiin sekä lisää käytännönläheisiä laulutekniikan harjoituksia. Kurssilla jatketaan siitä mihin Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille -kurssissa jäätiin. Opettajina toimivat Mari Multanen sekä Jussu Pöyhönen. Tekniikkaharjoituksia laulajille -kurssilla ei ole erikseen harjoituksia naisille ja miehille, vaan harjoitukset sopivat kaikille laulusta kiinnostuneille, niin aloitteleville laulajille kuin pidemmällä olevillekin. Lisäys 28.2.2018: Complete Vocal Technique kehittyy koko ajan uuden tutkimustiedon myötä. Kun saamme lisää tietoa ihmisäänen toiminnasta, asiat tarkentuvat ja termistökin saattaa hieman muuttua. Tästä johtuen muutama vuosi sitten kuvatuilla oppitunneilla saattaa olla jo hieman vanhentunutta tietoa, aivan kuten CVT-kirjojen vanhemmissa painoksissakin.  Voit halutessasi koska vain tarkistaa uusimman ja päivitetyn tiedon valtuutetulta CVT-opettajalta tai älypuhelimeen ladattavasta CVT-aplikaatiosta. Suomen valtuutetut CVT-opettajat on listattu osoitteessa http://www.completevocaltechnique.fi/CVT-opettajat/index.html, ja aplikaation löydät completevocal.institute -nettisivulta.
Twang Twang
Vaikeus:
Twang
Oletko ihmetellyt mikä tuo twang on, josta kaikki puhuvat? Olet varmaan kuullut CVT:stä, mutta et ole ihan varma mikä termi tarkoittaa mitäkin. Se on selvää, että twang on tärkeä tunnistaa ja osata, mutta et tiedä mistä aloittaa..? Tämä kurssi on twang-kurssi, se pureutuu CVT:n toiseen perusperiaatteeseen: laulussa pitää olla riittävästi twangiä. Tässä vaiheessa on ehkä hyvä tehdä lyhyt tilannekatsaus, mistä on kyse. Äänen toiminta voidaan jaotella CVT:n mukaan neljään eri osa-alueeseen: 1. Kolme perusperiaatetta (tuki, twang ja leuan asento) 2. Äänimoodit 3. Äänenväri 4. Efektit Tällä kurssilla keskitytään siis kolmesta perusperiaatteesta toiseen niistä: Twang. Twang on hyvä oppia tunnistamaan ja kontrolloimaan ja siitä on hyvin paljon hyötyä laulaessa. Harjoitukset ovat myös hauskoja, sillä saat mm. leikkiä viheliäistä noita-akkaa tai pientä itkevää lasta. Twangin haltuunottaminen auttaa myös ääntämisessä, jos haluat laulaa englanniksi. Lisäys 28.2.2018: Complete Vocal Technique kehittyy koko ajan uuden tutkimustiedon myötä. Kun saamme lisää tietoa ihmisäänen toiminnasta, asiat tarkentuvat ja termistökin saattaa hieman muuttua. Tästä johtuen muutama vuosi sitten kuvatuilla oppitunneilla saattaa olla jo hieman vanhentunutta tietoa, aivan kuten CVT-kirjojen vanhemmissa painoksissakin.  Voit halutessasi koska vain tarkistaa uusimman ja päivitetyn tiedon valtuutetulta CVT-opettajalta tai älypuhelimeen ladattavasta CVT-aplikaatiosta. Suomen valtuutetut CVT-opettajat on listattu osoitteessa http://www.completevocaltechnique.fi/CVT-opettajat/index.html, ja aplikaation löydät completevocal.institute -nettisivulta.

Jatkokurssit

Äänenkäyttö rock-musiikissa Äänenkäyttö rock-musiikissa
Vaikeus:
Äänenkäyttö rock-musiikissa
Miten lauletaan kovaa ja korkealta? Miten saadaan ääneen säröä ja rouheutta? Miten rockin tai heavyn laulamisen saa kuulostamaan ja näyttämään uskottavalta? Jos mietit näitä asioita, tämä kurssi on sinua varten. Mari Multasen opastuksella käydään käytännönläheisesti läpi mitä musiikillisia, äänenkäytöllisiä ja ilmaisuun liittyviä asioita rock-laulamiseen kuuluu. Opit harjoittelemaan tehokkaasti rock-biisin. Samalla pääset kertaamaan äänellä tehtäviä tehosteita, esimerkiksi säröä. Rock-laulamisessa energia, asenne, ilmaisun ääripäät ja vahva fiilis ovat tärkeitä. Näitä asioita treenataan myös esiintymisen ja tulkinnan kautta. Mari Multanen on laulun ja äänenkäytön opettaja, valtuutettu CVT-opettaja ja muusikko. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus opettamisesta, keikkailusta ja musiikin tekemisestä. Lisäys 28.2.2018: Complete Vocal Technique kehittyy koko ajan uuden tutkimustiedon myötä. Kun saamme lisää tietoa ihmisäänen toiminnasta, asiat tarkentuvat ja termistökin saattaa hieman muuttua. Tästä johtuen muutama vuosi sitten kuvatuilla oppitunneilla saattaa olla jo hieman vanhentunutta tietoa, aivan kuten CVT-kirjojen vanhemmissa painoksissakin.  Voit halutessasi koska vain tarkistaa uusimman ja päivitetyn tiedon valtuutetulta CVT-opettajalta tai älypuhelimeen ladattavasta CVT-aplikaatiosta. Suomen valtuutetut CVT-opettajat on listattu osoitteessa http://www.completevocaltechnique.fi/CVT-opettajat/index.html, ja aplikaation löydät completevocal.institute -nettisivulta.