< Takaisin

Kurssissa opit:

  • perusasioita laulamisesta ja äänenkäytöstä
  • hyödyntämään kehon luonnollisia reaktioita osana äänentuottoa ja musiikillista ilmaisua
  • hahmottamaan ilmeiden ja tunnetilojen vaikutusta ääneen
  • vinkkejä korkeiden äänien, sävelpuhtauden, korukuvioiden ja vibraton treenaamiseen
  • kuinka voi lähestyä biisiä tekstin tulkinnan kautta
Ihmisääni on äärimmäisen monipuolinen instrumentti. Vaikka emme asiaa edes ajattele, osaamme tehdä vaikka millaisia soundeja. Normaalissa arkielämässä äänemme on joskus valittava, joskus terävä, joskus hiljainen ja lempeä, korkea tai matala. Monet kehon luonnolliset reaktiot, ilmeet ja eleet ovat itse asiassa hyödyllisiä erilaisten laulusoundien treenaamisessa. Pop-laulajan arkipäivä -kurssilla käsitellään laulamista nimenomaan tästä näkökulmasta. Miten esimerkiksi nenän nyrpistys tai haukottelu vaikuttaa äänenväriin, miten tunnetila ja energiataso liittyy ääneen ja ilmaisuun, tai mitä hyötyä on leikkiä pakkasessa hyytyneen auton käynnistysääntä..?

Kurssin opettaja Jutta Annala on laulaja, lauluntekijä, äänenkäytön ohjaaja ja ääninäyttelijä. Kurssi etenee pitkälti hänen kirjoittamansa Pop-laulajan arkipäivä -kirjan rakenteen mukaan. Oppitunneilla käydään läpi mm. laulutekniikkaa, äänenhuoltoa, korkeiden äänien laulamista, vibraton ja korukuvioiden treenaamista, tekstin tulkitsemista sekä myös asenteeseen liittyviä asioita.

Kurssi on hyvä laulamisen peruspaketti kenelle tahansa asiasta kiinnostuneelle. Jos olet vasta aloittanut laulamisen, pääset näiden oppituntien kanssa hyvään vauhtiin perusasioissa. Jos taas olet jo konkari äänenkäytön suhteen, niin löydät mitä todennäköisimmin uusia näkökulmia ja treenausvinkkejä laulamiseen, tulkintaan ja ilmaisuun.