Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.
< Takaisin

Cold Shot (soittoesimerkki)

0.75
Takaisin kurssiin

OHEISMATERIAALI

Tulosta

Cold Shot (soittoesimerkki)

Jarmo Hynninen Stevie Ray Vaughanin Cold Shot biisin kimpussa!
Stephen Stevie Ray Vaughan, (s. 3. lokakuuta 1954 Texas - 27. elokuuta 1990 Wisconsin) oli yhdysvaltalainen blues-rock-kitaristi ja laulaja. Vaughan teki läpimurron vuoden 1983 ensilevyllään ja on varsinkin kuolemansa jälkeen saanut mainetta yhtenä sähkökitaran suurimmista sankareista. Cold Shot -biisi löytyy kakkosalbumilta Couldnt stand the weather (1984).

Vaughan ja kitarasoundi

Vaughanin vahva kitarasoundi liittyy osaksi hänen käyttämiinsä hyvin paksuihin kieliin. Vaughan yleensä soitti vuoden 1962 Fender Stratocasteria. Tätä lempikitaraansa hän kutsui nimellä Number One. Kitara oli kasattu tuunatuista Fenderin osista, esimerkiksi vibrakampi blokeineen oli kiinnitetty kitaraan ylösalaisin sen normaaliin asentoon nähden. Runko oli 50-luvun tuotantoa ja kaula vuoden 59 mallia, mutta kaula ilmeisesti vaihtui myöhemmin japanilaiseen Tokain kaulaan.

Vaughan toi blues-kitarointiin uutta teknistä osaamista

Maininnan arvoinen raita ensilevyltä on myös Rude Mood, joka on yksi levyn kolmesta instrumentaalikappaleesta. Tässä tempoltaan erittäin nopeassa kappaleessa Vaughan pääsi näyttämään teknistä osaamistaan, joka oli muihin blues-rock -kitaristeihin verrattuna aivan omalla tasollaan. Bluesmaisessa musiikissa soiton nopeutena näkyvä tekninen taituruus ei auta kovin pitkälle, mutta Vaughan osoitti, että pitkälle vietyä teknistä osaamista on mahdollista soveltaa myös blues-rockin piirissä.

Äänitä itsesi

Äänitä omaa soittoasi. Kuuntele ja vertaa soittoasi opettajan soittoon.

KYSYMYKSET

Uusi kysymys