Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.

Joscho Stephan

rockway Kitara opettaja https://www.rockway.fi/images/teachers/teacher_47.jpg

Biografia

Joscho Stephan on saksalainen, Mönchengladbachissa vuonna 1979 syntynyt kitaristi. Hän opiskeli lapsena klassisen kitaran soittoa, mutta teini-ikäisenä kiinnostuksen kohteeksi tuli enemmän rock- ja pop-musiikki. Improvisoinnin myötä myös jazz alkoi kiinnostaa häntä.

Ensimmäisiä jazz-idoleita Stephanilla olivat George Benson ja Attila Zoller. Kaikki muuttui, kun hän kuuli sattumalta sukulaismieheltään Django Reinhardtin usein mustalaisjatsiksi kutsuttua musiikkia. Omien sanojensa mukaan hän on siitä pitäen ollut Django-viruksen tartuttama.

Mustalaisjatsin opetusta ei ollut saatavilla, joten ainoa tapa oppia oli opiskella asiaa itsenäisesti. Voidaan sanoa, että kovalla harjoittelulla hän onkin päässyt aika hyviin tuloksiin. Stephanin soitto on virtuoottista ja mustalaisjatsin lisäksi siinä on vaikutteita mm. western swingistä ja latin jazzista. Omalla tyylillään hän esittää niin jazz-standardeja kuin omia sävellyksiäänkin.

Joscho Stephanin omien sanojen mukaan: "Yksi asia, jonka olen urallani oppinut on, ettei tule kieltää aiempia vaikutteitaan. Vaikka halusin soittaa kuten kaikki Djangon loistavat perilliset, en halunnut unohtaa aiempia vaikutteitani. Menestykseni salaisuus onkin, etten pyri kuullostamaan Djangon kopiolta, vaan itseltäni yhdistämällä mustalaisjatsiin muita tyylejä".

Soittimet

Vuonna 2000 saksalainen kitaranvalmistaja Hoyer julkaisi Stephanin oman nimikkomallin. Nykyisin Stephan soittaa saksalaisen Jürgen Volkertin rakentamilla kitaroilla.

Diskografia

1999: Swinging Strings
2001: Swinging News
2003: Django Forever
2006: Acoustic Live
2007: Joscho Stephan - Live In Concert (DVD)
2010: Django Nuevo
2011: Gypsy Meets Jazz with Olivier Holland
2012: Gypsy meets the Klezmer with Helmut Eisel
2014: Acoustic Rhythm
2014: Joscho Stephan Trio Live

Linkit

http://www.joscho-stephan.de/index.html
http://www.myspace.com/joschostephan