Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.
Salli flash-laajennus selaimessasi.

Historia

Internet-musiikkikoulu Rockwayn juuret ovat Tom Stillmanin yksityisessä Rockway-kitarakoulussa. Kesällä 2006 Tom sai idean tehdä oppilaidensa käyttöön opetusmateriaalia myös Internetiin. Avuksi hän pyysi vanhan ystävänsä ja soittokaverinsa Niklas Lindholmin. Niklas pyysi mukaan Fredrik Lindströmin, ja tällä porukalla Rockwaytä lähdettiin ideoimaan ja rakentamaan.

Ensimmäinen erittäin karu testiversio Rockwayn sivustosta saatiin auki lokakuussa 2006. Jollain ihmeen konstilla myös ensimmäinen käyttäjä osui sivustolle jo samana päivänä, vaikkei ulkopuolisten pitänyt tietää sivuston olemassaolosta. Testiversio toi mukanaan vahvan uskon Internet-opetuksen mahdollisuuksiin ja hankkeen toteuttamismahdollisuuksiin, myös taloudellisesti. Hankkeen maailmanlaajuisestikin poikkeuksellisen laajan mittakaavan mahdollisti osaltaan Finnveran ja Tekesin tuki.

Kunnianhimon ja mittakaavan kasvaminen johti vuoden 2007 alusta kymmeniin valvottuihin öihin ja satoihin suunnittelupalavereihin. Myös toimitiloja ryhdyttiin etsimään. Sopivan tilan löydyttyä Espoon Lintuvaarasta käynnistettiin keväällä 2007 rakennus- ja akustiikkasuunnittelu. Studion rakentamisen alkuun päästiin toukokuussa 2007 ja valmiisiin tiloihin asetuttiin taloksi heinäkuussa.

Koko alkuvuoden 2007 Rockwayn rakentaminen jatkui myös muilla rintamilla. Järjestelmää suunniteltiin ja koodattiin. Eri oppiaineiden opetussuunnitelmat laadittiin ammattilaisten toimesta: Jakke Leivo bassoon, Kristian Wahlström kitaraan, Leevi Leppänen rumpuihin ja Dan Tigerstedt äänitykseen. Kesäkuussa tehtiin tutkimus potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa, jolla kartoitettiin mm. toiveita opetuksen suhteen. Ensimmäiset varsinaiset kuvaukset tehtiin elokuussa 2007.

Syksyllä 2007 tehtiin koekäyttäjien kanssa betatestaus. Siitä saatujen arvokkaiden kokemusten pohjalta järjestelmää hienosäädettiin ja joitakin teknisiä ongelmia vielä selviteltiin. Avajaisia päästiin sitten viettämään 5.11.2007.

Rockwayn Ensimmäinen vuosi avajaisista on ollut työntäyteinen. Järjestelmää on kehitetty edelleen jatkuvasti, ja yksi suurempi mullistus toteutettiin keväällä 2008, kun myös sivuston ulkonäköä muokattiin. Opetusmateriaaliakin on lisätty jatkuvasti. Avattaessa oppitunteja oli yhteensä reilut kaksisataa, nyt jo yli kuusisataa. Opettajia oli avattaessa alle kymmenen, nyt lähestymme kolmeakymmentä. Uusia ominaisuuksia on lisätty Rockwayn sivustolle, esimerkkinä vaikkapa Live-taustanauhat.

Ensimmäisenä aukiolovuonna Rockway on ollut näkyvästi mukana monissa tapahtumissa yhteistyökumppanina, esimerkiksi FirmaRock-, Big Boom-, sekä Ääni ja Vimma -bändikilpailuissa. Näkyvyyttä on ollut tiedotusvälineissäkin, sillä Rockwayn maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen ja pitkälle kehitetty palvelu on herättänyt ansaittua huomiota. Yhteistyötä on myös tehty lehdistön ja television kanssa. Kesällä Ideapark Uutiset -lehden sivuilla oli Rockwayn Nuotiokitarapalsta, ja parhaillaan Rockway on yhtenä yhteistyökumppanina mukana MTV3 MAXilla pyörivässä Kitaraklubi-sarjassa. Kitaraklubi-yhteistyössä on mukana myös GuitarFan -lehti, yksi Rockwayn tärkeistä yhteistyökumppaneista alkuajoista lähtien.

Suuret kiitokset tähänastisesta perheillemme, ystävillemme, asiakkaillemme, opettajillemme ja yhteistyökumppaneillemme.